knowledge

5 recomandări practice. Cum îngrijești corect mobila din lemn masiv?

Mobilierul din lemn masiv este foarte durabil și rezistent în timp, dacă respectăm măsurile de îngrijire corespunzătoare.
Lemnul este un material foarte trainic, dar în același timp sensibil la condițiile climaterice, acesta se poate umfla și contracta, dacă umiditatea sau temperatura din încăpere se schimbă brusc.
Din această cauză este necesar să respectați recomandările noastre de îngrijire a mobilierului din lemn.

Praful se șterge folosind o cârpă moale, bine scursă de apă.

1
Mențineți o temperatură normală în încăpere
Modificarea bruscă a temperaturii și umidității poate cauza crăpături și fisuri pe suprafața mobilierului din lemn masiv. Temperatura recomandată este de +18°C - +24°C, mobilierul nu trebuie păstrat în încăperi cu temperatura sub 10°C sau peste 30°C.
2
Lăsați un spațiu minim între sursa de încălzire și mobilier
În dependență de sursa de încălzire și de puterea ei, trebuie să lăsați un spațiu minim până la mobilier, pentru că aerul fierbinte poate duce la defectarea suprafeței mobilierului. Recomandăm să amplasați obiectele de mobilier la minim 50 cm de radiator și minim 1,5 m de la cămin sau sobă.
3
Evitați defectele mecanice
Evitați loviturile mecanice. Nu amplasați obiecte cu o temperatură înaltă, soluții chimice, produse ce conțin alcool sau diluanți pe suprafețele din lemn, în așa mod se defectează stratul protector de lac sau ulei și apar pete, zgârieturi, fisuri etc.
4
Mențineți suprafața uscată
În caz că ați vărsat apă, ulei sau vin peste mobilier, indiferent din ce material este produs, tot lichidul trebuie imediat șters cu o cârpă moale și curată sau cu o lavetă ce absoarbe umiditate. În caz că lăsați suprafața umedă, apare riscul de deteriorare a stratului protector de lac.
5
Ștergeți praful corect
Nu folosiți detergenți cu abrazivi. Nu folosiți lichide pentru polișarea mobilierului sau lichide care oferă luciu, folosirea lor în condiții casnice nu oferă același efect ca la producere, iar pe suprafața va rămâne doar un strat de grăsime care va acumula praf.

Cea mai simplă și sigură metodă de menținere a curățeniei este ștergerea mobilierului cu o cârpă curată, umedă și bine scursă. Apoi se recomandă să mai ștergeți o dată suprafața cu una uscată.
P.S. Foarte mult depinde și de faptul cât de bine a fost uscat lemnul și pregătit pentru producere. Materia primă folosită în producerea noastră este de calitate superioară, astfel putem garanta că mobila din lemn marca Damashkan va rezista zeci de ani.

Vezi și alte articole pe damashkan.md: