KNOWLEDGE

Construcția tehnică contează! Cum sunt produse dormitoarele Damashkan?

Trebuie să înțelegem că există paturi din mai multe tipuri de materiale: tapițate (cu stofă sau piele), din MDF, lemn masiv sau PAL. În acest articol vom analiza un dormitor din lemn, dar toate cele enumerate sunt aplicabile și pentru alte categorii de dormitoare.

Puncte cheie care influențează direct timpul de viață și confortul utilizării unui pat sunt: calitatea feroneriei, elemente constructive care asigură rigiditatea patului, modul de fixare și îmbinare a pieselor etc.

Mai jos vom analiza construcția dormitorului „BIANCO" din lemn masiv, cu spațiu de depozitare.
1
Modul de fixare și îmbinare a pieselor
Modul de fixare simplu: Grosimea materialului - 18 mm; Dimensiunea șurubului - 16 mm
Modul de fixare DAMASHKAN: Grosimea materialului - 36-40mm; Dimensiuna șurubului - 120 mm conectat prin placă de metal.
În consecința utilizării modului de fixare simplu, dacă spetează patului are o înălțime normală de 800-1000mm este inevitabilă vibrația ei, respectiv cu timpul de la vibrație se slăbește îmbinarea și gaura unde era prins șurubul se lărgește.

Cum procedăm noi? Construcția dormitoarelor noastre este gândită în așa mod, încât laterale se fixează de spetează prin 2 șuruburi de 120mm, printr-o placă conectoare de metal la fiecare îmbinare a pieselor ( în total avem 4 îmbinări de felul dat). Acest tip de fixare oferă o rigiditate sporită construcției patului, iar vibrațiile și mișcările sunt reduse la minim.
IMPORTANT: Fiecare mișcare și vibrație dintre 2 piese creează și un sunet neplăcut !
2
Suportul saltelei (somiera)
Salteaua se așează pe o ramă (somieră), cel mai des tip de somieră întâlnit pe piață este somiera cu lamele din faneră 10 mm grosime.
Noi folosim somieră din lemn masiv cu grosimea lemelelor 40 mm.
3
Verificarea calității în secția de producere
Fiecare dormitor produs de Damashkan trece prin asamblarea de verificare la producere, unde dormitorul se asambleaza, se verifică funcționarea tuturor mecanismelor, iar după asta dormitorul trece în camera de vopsit.

4
Spațiul de depozitare
Spațiul de depozitare este proiectat pentru o utilizare extrem de confortabilă a dormitorului.

- Fundul dormitorului este demontabil, pentru a avea acces la podea.
- Ladă de depozitare din față pentru acces rapid la lucrurile folosite mai des.
- Mecanisme puternice cu braț de 1200 mm, pentru o durabilitate sporită.

P.S. Toate punctele enumerate sunt folosite și la dormitoarele din MDF marca Damashkan. Noi proiectăm și gândim dormitoarele pentru a oferi cea mai bună experiență de utilizare. Dormitoarele noastre se pot produce și la comandă, pentru a solicită o ofertă, contactează-ne!
Calculează costul mobilierului tău