Design

Must see: cele mai importante expoziții de design din toamna anului 2019

1
Maison & Objet

Când? 5-10 septembrie 2019

Unde? Paris, Franța
Selecția fiind foarte dură, doar cele mai calitative și creative proiecte ajung la Maison & Objet, iar puterea brandurilor participante nu mai are nici o însemnătate. Expoziția este divizată în 2 zone principale: Maison – aici găsiți obiecte pentru copii și familie, accesorii fashion, accesorii pentru casă și bucătărie; Objet – este o zonă cu produse craft, majoritatea fiind realizate în serii mici, mobilier și obiecte de decor, branduri de lux. Principalii expozanți: Boca do Lobo, Brabbu, Essential Home, LUXXU, Delightfull, Maison Valentina, Rug's Society sau Covet House.
Maison & Objet / Paris, Franța
https://www.maison-objet.com/en
2
London Design Festival

Când? 12-15 septembrie 2019

Unde? Londra, Marea Britanie
Viziunea principală LDF este de a promova și dezvolta Londra ca o capitală a designului mondial. Începând cu 2007, organizatorii festivalului au angajat designeri celebri pentru a crea instalații impresionante, prima lucrare fiind „Urban Nebula" realizată de Zaha Hadid. Alte instalații: Alison Brooks Architects' The Smile (2016) și Endless Stair (2013) de Alex de Rijke. London Design Festival reunește mii de oameni creativi într-un singur loc și este cunoscut pentru lucrările îndrăznețe care pot fi descoperite în cadrul său.
London Design Festival / Londra, Marea Britanie
https://www.londondesignfestival.com
3
Cersaie

Când? 23-27 septembrie 2019

Unde? Bologna, Italia
Cea mai populară expoziție specializată în ceramică, teracotă, amenajari a băilor. Expozița trebuie vizitată, în primul rând, pentru ceramica italiană bine cunoscută, suprafețele din granit și marmură. Toate obiectele expuse sunt arată foarte viu și intens datorită culorilor și texturilor folosite de designeri.
Cersaie / Bologna, Italia
https://www.cersaie.it/en/
4
Dutch Design Week

Când? 19-27 octombrie 2019

Unde? Eindhoven, Olanda
Principala platformă a designului conceptual și experimental. Aici găsești obiecte produse din materiale reciclate,de la ciorapi din plastic reciclat pâna la mobilier. Sute de forme și facturi care caracterizează cu adevărat designul olandez.
Dutch Design Week / Eindhoven, Olanda
https://www.ddw.nl/