ADVICE

4 motive pentru care să alegi mobilă din lemn masiv pentru casa ta

Să pornim de la definiția de „lemn masiv": ce înseamnă și de ce este bun? Lemn masiv înseamnă lemn integral, natural. Cel mai des este o specie tare de arbori ( frasin, stejar, nuc, mahon, teak) care se obține în următorii pași:
- bușteanul de copac se debitează în scânduri;
- se usucă;
- scândurile sunt îmbinate între ele și formează un panou din lemn masiv, care ulterior devine un element de mobilă.

Lemnul masiv nu este măcinat, nu conține derivate de lemn, nu conține rămășițe, hârtie sau strușcă!

Bucătărie din lemn masiv de frasin. Pe stânga - finisată cu ulei, pe dreapta - vopsită.

1
Ecologic
Lemnul este cel mai ecologic material din care poate fi confecționată mobila. Nu conține substanțe toxice care se folosesc la presarea materialelor formate din așchii și strușcă (PAL,MDF). Lemnul este mereu viu, respiră și are un miros plăcut.
2
Estetic
Mobila din lemn are totalmente alt aspect vizual decât cea din PAL. În dependență de specia de lemn, veți observa o textură a fibrelor lemnoase mai accentuată sau mai fină, mai puțin accentuată. Este atlfel la atingere, este plină de viață.

3
Mereu în vogă
Mobila din lemn masiv este prezentată în fiecare an la cele mai prestigioase expoziții de design: Koln, Milano, Stockholm. Se potrivește interioarelor de diferite stiluri: minimalist, scandinav, clasic. Mobila din lemn este mereu un accent în spațiul interior.

Cei mai renumiți designeri și arhitecți folosesc obiecte din lemn în proiectele sale. Proprietarii restaurantelor de top aleg mese, scaune și obiecte de design din lemn masiv.
4
Durabil
Mobila din lemn, mai ales din specii tari, are o durabilitate sporită și un termen de viață de zeci de ani. Poate fi restaurată. Rezistă la lovituri și tensiuni. Este sustenabilă.
P.S. Pentru a vedea pe viu mobila din lemn masiv produsă de Damashkan, vizitați shoroom-ul nostru: bd. Decebal 23/1 (Jumbo), Chișinău , Moldova.

Vezi și alte articole pe damashkan.md: